fbpx
Ακολουθήστε μας

Κολυμβηση

Σ. Κατσιλιάνος: «Να επανέλθουμε στις καλές επιδόσεις» – Επανεκκινεί η κολύμβηση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος, πλέον, για την επιστροφή των κολυμβητών και των κολυμβητριών στην αγωνιστική δράση. Η πρεμιέρα της φετινής χρονιάς θα γίνει στην Ημερίδα ορίων Κολύμβησης που όρισε η ΚΟΕ και θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου στο κολυμβητήριο Χανίων.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο προπονητής του ΝΟΡ, Στέφανος Κατσιλιάνος, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί, ουσιαστικά, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε οι αθλητές του να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό ενόψει της συνέχειας: «Συμφωνήσαμε να γίνει μία Ημερίδα περισσότερο για να θυμηθούν τα παιδιά τι είναι οι αγώνες και να αποκτήσουν ρυθμό. Είναι σημαντικό να «κάψουμε» μία Ημερίδα πριν από το Πάσχα, δηλαδή να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά χωρίς να υπάρχει κάποιος παραπάνω λόγος να αγχωθούν, ώστε να μπορέσουν μετά να συγκεντρωθούν στην προετοιμασία τους και μέχρι το καλοκαίρι να επανέλθουν σε καλά αγωνιστικά επίπεδα».

Παράλληλα, τόνισε τους λόγους που η συγκεκριμένη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, αλλά και τα εμπόδια που στο τέλος, όμως, ξεπεράστηκαν, σημειώνοντας: «Αρχικά, υπήρχε μία άρνηση της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης από το σύνολο των σωματείων του Ηρακλείου, λόγω του γεγονότος ότι το Ηράκλειο, τώρα προσπαθεί να βρει τους αγωνιστικούς του ρυθμούς. Είναι σημαντικό το ότι τους αγώνες, έστω και κάποιους θα μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν. Τελικά πρυτάνευσε η λογική, δεν ξέρω υπό ποιο καθεστώς πιέσεων, αλλά αυτήν την ευθιξία δεν ξέρω αν θα την έδειχναν σε αντίστοιχη περίπτωση που αυτό συνέβαινε στα Χανιά ή το Ρέθυμνο.
Για αυτόν τον λόγο γίνονται οι αγώνες στα Χανιά, με τη συμμετοχή κυρίως αθλητών του Ρεθύμνου και των Χανίων που έχουν λίγο παραπάνω προπονητική δράση.
Στο μέλλον, όλα δείχνουν ότι τα Βενιζέλεια θα γίνουν μετά το Πάσχα, ενώ η πρώτη Ημερίδα στο Ηράκλειο θα γίνει στις 15 Μαΐου».

Επίσης, όπως ανέφερε, στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν 25-30 παιδιά του ΝΟΡ, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η επιστροφή στις καλές επιδόσεις, με την ευχή να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους. «Όλη η αγωνιστική ομάδα θα συμμετάσχει στην Ημερίδα, δηλαδή γύρω στα 25-30 παιδιά μαζί με τις μεταγραφές μας από το Ηράκλειο. Εμείς κάναμε ήδη ένα προπονητικό τεστ προχθές, με πολύ καλά αποτελέσματα, γενικά για την εποχή. Ωστόσο, δεν παύει να είναι προπόνηση σε 25άρα και σιγά – σιγά θέλουμε να επανέλθουμε σε καλές επιδόσεις. Γιατί είναι μία σημαντική περίοδος για τα παιδιά έχουν γεννηθεί το 2005, σχετικά με τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων. Ευχόμαστε να κάνουν μία χρονιά αντάξια της προσπάθειας τους και της αξίας τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρει:

“Ανακοινώθηκε σήμερα (14/4) στα σωματεία, από την ΚΟΕ, το πλάνο διεξαγωγής των Ημερίδων ορίων Κολύμβησης, στην Περιφέρεια την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με αυτό, οι Ημερίδες για κολυμβητές / τριες άνω των 13 ετών, θα διεξαχθούν ως εξής:

*ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο), 24-25/4

*ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ, Καβάλα, 24/4 (Μετέχουν και τα σωματεία των Σερρών)

*ΗΠΕΙΡΟΣ, Γιάννενα, 24/4 (Μετέχουν και τα σωματεία της Κοζάνης και Πτολεμαϊδας)

*ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Λάρισα, 24/4 (Μετέχουν και τα σωματεία της Κατερίνης, της Λαμίας, της Ιτέας και του Καρπενησίου)

*ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Πάτρα, 24/4

*ΚΡΗΤΗ, Χανιά, 24/4

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 17 Απριλίου και ώρα 14.00″.

Σχόλια
Advertisement

Περισσότερα Κολυμβηση