fbpx
Ακολουθήστε μας

ΝΟΡ A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρόγραμμα… Γολγοθάς μέχρι το φινάλε της σεζόν

Τις τροποποιημένες Ειδικές Προκηρύξεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών ανακοίνωσε η Κ.Ο.Ε. και τις ομάδες περιμένει ένα πρόγραμμα… Γολγοθάς.

Το sportsmagazine.gr σας είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με το καλεντάρι και επιβεβαιώθηκε πλήρως. Δύο παιχνίδια την εβδομάδα για κάθε ομάδα. Πέμπτη και Κυριακή οι Γυναίκες, Τετάρτη και Σάββατο οι Άνδρες. Ως γνωστόν, η Α1 Γυναικών επανεκκινεί στις 4 Μαρτίου και η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται στις 25 Απριλίου. Η Α1 Ανδρών αρχίζει στις 3 Μαρτίου και η αυλαία του β’ γύρου πέφτει στις 14 Μαΐου. Καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται και από τα δύο πρωταθλήματα και ο τίτλος θα κριθεί μέσων των πλέι-οφ (θέσεις 1-4).

Οι νέες ημερομηνίες και το πρόγραμμα του Ν.Ο.Ρ.

6η αγ.: Πέμπτη 4 Μαρτίου: Ν.Ο.Ρ. – Νηρέας Χαλανδρίου

7η αγ.: Κυριακή 7 Μαρτίου: Λάρισα – Ν.Ο.Ρ.

8η αγ.: Πέμπτη 11 Μαρτίου: Ν.Ο.Ρ. – Εθνικός

9η αγ.: Κυριακή 14 Μαρτίου: ΝΕ Πατρών  – Ν.Ο.Ρ.

10η αγ.: Πέμπτη 18 Μαρτίου: ΑΝΟ Γλυφάδας – Ν.Ο.Ρ.

11η αγ.: Πέμπτη 1 Απριλίου: ΝΟ Βουλιαγμένης – Ν.Ο.Ρ.

12η αγ.: Κυριακή 4 Απριλίου: Ν.Ο.Ρ. – Ολυμπιακός

13η αγ.: Πέμπτη 8 Απριλίου: Πανιώνιος – Ν.Ο.Ρ.

14η αγ.: Κυριακή 11 Απριλίου: Ν.Ο.Ρ. – Α.Ε.Κ.

15η αγ.: Πέμπτη 15 Απριλίου: Νηρέας Χαλ. – Ν.Ο.Ρ.

16η αγ.: Κυριακή 18 Απριλίου: Ν.Ο.Ρ. – Λάρισα

17η αγ.: Πέμπτη 22 Απριλίου: Εθνικός – Ν.Ο.Ρ.

18η αγ.: Κυριακή 25 Απριλίου: Ν.Ο.Ρ. – Ν.Ε. Πατρών

*Τα πλέι-οφ (θέσεις 1-4) θα λάβουν χώρα στις 6-23 Μαΐου.

Τα σημαντικότερα κομμάτια της ειδικής προκήρυξης

Εκτός από το αγωνιστικό πρόγραμμα, η Κ.Ο.Ε. εστίασε και έθεσε αυστηρούς κανόνες σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα.

Αρχικά τονίζει: «Σε περίπτωση που θα επιβληθούν νέα υγειονομικά μέτρα, ενδέχεται να τροποποιούνται οι ημερομηνίες  διεξαγωγής των αγώνων και η διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ σε περίπτωση εφαρμογής ακραίων υγειονομικών περιορισμών, ενδέχεται να γίνει μερική η και οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση τροποποίησης των ημερομηνιών ευρωπαϊκών ή άλλων διεθνών διοργανώσεων ενδέχεται να τροποποιηθούν οι παρακάτω ημερομηνίες».

Επίσης, παραπέμπει στην Ειδική Υγειονομική Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να υπενθυμίσει τα ειδικά πρωτόκολλα που ισχύουν και θα ισχύουν στις προπονήσεις και στους αγώνες των ομάδων, όπως και τις διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται σε περίπτωση θετικούς κρούσματος.  

Ακόμα: «Ακολουθείται το σχετικό πλαίσιο οδηγιών προπονήσεων Α.Π. ΥΠΠΟΑ/ΓΓΑ/734452/1412 σχετικά με τους εβδομαδιαίους ελέγχους και την αναφορά των υπευθύνων covid-19 των σωματείων. Ο ΕΟΔΥ πιθανόν να διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους γιαCOVID-19 στους αγώνες».

Συν τοις άλλος, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα «Λοιπές αποφάσεις-τροποποιήσεις», καθώς ισχύουν τα εξής:

«-Σωματεία  που  αναιτιολόγητα,  η  για  λόγους  μη ανωτέρας  βίας,  η  νόμιμης  αιτιολογίας,  δεν  θα συμμετέχουν σε περισσότερο από έναν αγώνα του πρωταθλήματος, θα υποβιβάζονται αυτομάτως στην επόμενη κατηγορία

-Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιήσουν αθλητές μόνο από τον κατάλογο του αρχικά δηλωθέντος ρόστερ (έως 25 αθλητές /τριες) Σε άλλη περίπτωσημηδενίζεται και του αφαιρείται ένας βαθμός.

-Σε περίπτωση αδυναμίας εμφάνισης της ομάδας λόγω εμφάνισης αθρόων κρουσμάτων covid-19, και πέραν των προβλεπόμενων από τα σχετικά υγειονομικά  πρωτόκολλα της ΓΓΑ,  η περίπτωση θα εξετάζεται από την υγειονομική επιτροπή της ΚΟΕ η οποία θα εισηγείται σχετικά στο ΔΣ.

-Σε περίπτωση  που σωματείο μετά την πάροδο 20 λεπτών δεν προσέλθει σε ορισθέντα αγώνα, κλείνει το Φ/Α και κατοχυρώνεται ο αγώνας υπέρ του εδρούχου σωματείου, ενώ μηδενίζεται αφαιρείται ένας βαθμός από το σωματείο που δεν προσήλθε.

-Τα σωματεία υποχρεούνται να διατηρούν τον αγωνιστικό χώρο σε αρίστη κατάσταση σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς προδιαγραφές. Σε διαφορετική περίπτωση με ευθύνη των αρχόντων του αγώνα, ο  αγώνας  δεν  θα  διεξάγεται  ή  θα  διακόπτεται και  σε  περίπτωση  που  δεν  είναι  εφικτή  η  άμεση αποκατάσταση θα καταλογίζονται στο υπεύθυνο σωματείο οι δαπάνες επανάληψης του αγώνα».

Σχόλια
Advertisement

Περισσότερα ΝΟΡ A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ